Consilier Alăptare Brașov
Str. Calea București, nr. 30, bl.S4, sc. A, Brașov
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
0740.993.993; clinicamedivers@gmail.com
Consilier Alăptare Brașov
Consilier Alăptare Brașov
Consilier Alăptare Brașov – Clinica Medivers – Aniko Pajor
Consultanță și Servicii Oferite:
Consilier Alăptare Aniko Pajor
Asistent Medical
Competențe: Consiliere în alăptare; Canale blocate; Mastite; Angorjări ale sânilor
CONSULTAȚIE = 250 lei
Importanța Alăptării pentru Mamă și Bebeluș
Laptele matern este un aliment complet, întotdeauna proaspăt și la îndemână, care se servește la temperatura ideală. Ușor digerabil și steril, laptele matern protejează bebelușul de infecții microbiene, virotice și fungice, reducând riscul de alergii și astm bronșic. În plus, susține dezvoltarea sistemului osos și contribuie la buna dezvoltare și funcționare a sistemului cardiovascular al bebelușului, datorită conținutului ridicat de fier, lactoferină, acizi grași polinesaturați și vitamina K. Studiile arată că bebelușii alăptați fac mai puține otite, sunt, în medie, mai inteligenți decât colegii lor de generație și au o mai bună acuitate vizuală. Bebelușii alăptați sunt mai feriți de riscul de obezitate. Alăptarea oferă sugarului ocazia de a-și stabili necesarul de hrană, în funcție de necesitățile organismului său, iar compoziția laptelui matern asigură toți nutrienții de care cel mic are nevoie. Alăptarea este importantă și pentru dezvoltarea psiho-emoțională a bebelușului, apropierea de mamă oferindu-i celui mic siguranța și confortul de care are nevoie pentru a se putea dezvolta și a explora lumea.
Beneficii pentru Mamă:
- Previne hemoragiile post-partum și ajută la revenirea uterului la dimensiunile de dinainte de sarcină.
- Reduce riscul apariției cancerului de sân și ovarian.
- Scade riscul de declanșare a osteoporozei sau sclerozei multiple.
- Mamele care alăptează revin mai repede în formă, kilogramele “topindu-se” ușor.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor să-și alăpteze bebelușii exclusiv în primele 6 luni de viață. Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, o dată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil.
Mămicile care se îngrijorează că nu au suficient lapte trebuie să știe că alăptarea este un proces hormonal și mecanic, care funcționează pe principiul “cerere și ofertă” și în care bebelușul are rolul principal. De fiecare dată când cel mic suge, organismul mamei secretă hormoni: prolactina produce laptele și oxitocina îl scoate din canalele sânilor. Dacă bebelușul nu este pus la sân de 8 – 12 ori pe zi în primele zile de viață, este posibil ca sânii să nu producă destul de mult lapte.
Starea mamei joacă și ea un rol important în buna desfășurare a procesului de alăptare. O mamă liniștită și încrezătoare în sine va putea să se relaxeze și îi va oferi bebelușului său lapte de calitate, în cantități suficiente. Pe măsură ce va trece timpul, atât mama, cât și bebelușul vor căpăta experiență în alăptare.
Pentru mai multe informații și consultanță profesională, vă invităm să vizitați Clinica Medivers și să beneficiați de expertiza consilierului nostru în alăptare, Aniko Pajor.